10 tips för att bli en framgångsrik bettare

Det finns fortfarande många som drömmer om att tjäna stora pengar när man spelar på odds online. Men det är inte enkelt att slå spelbolagen och för att göra det krävs det att man har en stark disciplin. Det är varken tur eller en omöjlighet att tjäna stora pengar. Men vilka är de viktigaste tipsen för den som bli en framgångsrik bettare? 

Betting på all möjlig sport har funnits i Sverige under lång tid, men det är på 2000-talet som det har blivit populärt på helt nya nivåer. Detta i samband med att det nu är betydligt enklare att lägga bets på nätet. 

Men för att bli framgångsrik på betting krävs att man har disciplin och skicklighet. Låt oss gå igenom tio viktiga tips för att bli en bra bettare. 

1. Gör noga research 

1. Gör noga research

Ju mer information du har, desto större chans är det att du tar välgrundade beslut när du lägger bets.

Vilka spelare är skadade? Hur är formen i de båda lagen? Finns det något som talar emot det ena laget? Det är frågor som alltid ska besvaras. 

2. Undvik sporter du inte har koll på 

Onlinebetting innebär att det nu finns möjlighet att spela på hur mycket som helst, men den som vill bli framgångsrik bör koncentrera sig på sporterna som man har koll på. Att snurra in på cricket, hästkapplöpning eller volleyboll är verkligen inte för alla. 

3. Läs speltips och rekar 

Hos många sajter går det att helt gratis läsa speltips, rekar och annat som kan hjälpa en att lägga bra bets. Då får man hjälp med grovjobbet och kan plocka russinen ur kakan. Speltipsen skrivs oftast av väldigt vana spelare. Hos till exempel Tipsarenan finner du flera speltips och rekar som kan hjälpa dig. 

4. Räkna på procenten 

4. Räkna på procenten

Fastna inte i att stirra dig blind på vad oddsen är. Det viktiga är att räkna om oddsen till procent, för att därigenom kunna bedöma hur sannolikt det är att ett spel sitter. 

Exempel: 2,00 gånger pengarna innebär att det är 50% sannolikhet att spelet sitter. Bedömer du att det är större chans än så? Då är 2,00 ett bra odds. 

5. Undvik för stora spel 

Att plussa ihop flera bets till ett enda stort kupongspel är lockande då oddset multiplicerar med varje bet. Men det innebär också att det är betydligt svårare att bli vinnande i längden då alla bets måste ligga. Undvik för stora kupongspel om du vill bli framgångsrik. 

6. Fokusera på favoriter 

Det finns ofta stor lockelse i höga odds, men favoritspelen är ofta framgångsrika. Försök istället hitta tillfällen då ett stort lag är tippade som favoriter, men då oddset är överraskande högt. Där går att hitta spelvärde. 

7. Spela när du är i form 

Ibland har man medvind och då sitter många spel på rad. Ibland går det tyngre och det känns som att varje bet missar. Spela mer när du är i form och ta en paus från spelandet om du är inne i en dålig period. Kom tillbaka med ny kraft!

8. Gör statistiken till din vän 

Många spelbolag erbjuder chansen att studera statistiken inför specifika matcher. I statistiken kan mycket utläsas, men fokusera på det viktiga. Hur har formen varit sista fem matcherna är betydligt viktigare än hur många mål laget gjort på hela säsongen exempelvis. 

9. Livebetting kan vara en guldgruva

Att spela livebetting ger dig chansen att lägga bets samtidigt som matchen spelas och du kan då ta mer motiverade, välgrundade val. Det går också att hitta bra odds när du spelar livebetting, eftersom oddsen studsar upp och ner betydligt mer än för pre-bets. 

10. Titta på återbetalningsprocenten 

Många spelbolag anger sin återbetalningsprocent på specifika oddsmarknader (går också att hitta i oddsjämförelser) och du vet du har mycket av alla insatser som väntas gå tillbaka till spelarna i form av vinster. Ju högre återbetalningsprocent, desto större chans att inte förlora lika mycket pengar i längden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jämför och granskar spel
© Copyright 2020 Storspel